PROPIETATS DEL YACÓN
-
EL YACÓN, EL NOU SUPERALIMENT
-
Comencem dient que els superaliments no existeixen. De fet, ni tan sols la paraula hauria d'utilitzar-se. Però de tant en tant algú s'il·lumina, descobreix les propietats que un determinat poble ha apreciat durant mil·lennis i el posa de moda. El yacón és l'últim afortunat. És una planta originària dels Andes de la mateixa família que la nyàmera i el gira-sol que fa una arrel dolça que sembla un moniato però el gust de la qual recorda una poma.
I aquí ve la seva virtut, i potser la seva desgràcia: apta i recomanable per a les persones amb diabetis, ja ha estat assenyalada per la indústria sanitària espanyola i s'han retirat de la venda alguns productes processats que en contenien, una 'caça' que recorda la de l'estèvia de fa alguns anys.
Aquí us parlem de la planta fresca. S'atribueixen al yacón moltíssimes propietats com a regulador hepàtic i dels nivells de sucre en sang. Sembla que manté també a ratlla els nivells de colesterol, activa la microflora intestinal (ajuda la salut digestiva) i ajuda a perdre pes, perquè és molt poc calòric i no conté midó.
Sigui com sigui, és boníssim. Cru i en suc. A més, les fulles seques en forma de te s'empren també per al bon funcionament del fetge. Ho provarem i seguirem informant!