PREPARAR EL COLRAVE

19/01/2017
  • Fresc

  • El colrave admet moltes preparacions. El seu gust discret, suau i dolç, però molt característic ens permet deixar volar la imaginació davant dels fogons. Aquí us en proposem uns quants usos, però no us talleu! 

    Per començar, diferenciarem entre els preparats frescos i els cuits. En cru, el podem ratllar i afegir directament a l'amanida, com faríem amb una pastanaga. Una altra opció és menjar-lo a rodanxes amb una torrada, amanit amb una mica d'oli i sal d'herbes: resulta un esmorzar excel·lent. També se'n poden fer daus per picar, com el qui amaneix raves.



    Fulles

    Com que no som de llançar res, fins i tot n'aprofitem les fulles, ja siguin amanides -les més tendres-, senceres -per al brou- o picades per afegir a les cremes.




  • Cuit

  • Sopes i cremes

    Bullit, el podem afegir a qualsevol crema de verdures, ja sigui calenta (a l'hivern ve més de gust) o freda, en aquest cas combinat per exemple amb formatge i fruits secs. També fa un bon paper a qualsevol brou de verdures, juntament amb la carbassa, col, pastanaga, xirivia, ceba, patata i porro.

    Pizzes i hamburgueses

     A l'apartat 'receptes' us vam proposar preparar-lo com una hamburguesa, tallat fi i arrebossat entre dos trossos de pa per a aquest propòsit, acompanyat d'una maionesa de poma.
    Si el tallem finet (i li fem un bull abans) també ens pot solucionar la pizza del cap de setmana: això sí, trobeu-li el contrapunt amb un complement més salat.

    A la planxa i al forn

    Una de les preparacions que més li escau és ben senzilla: a rodanxes i a la planxa, sense cap afegit. Però també es pot fer estofat o bé al forn. En aquest darrer cas, talleu-lo a rodanxes o bastonets juntament amb patata i moniato, afegiu-li oli i sal i espècies al gust i poseu al forn. A darrera hora, podeu recobrir amb formatge o làmines d'ametlla i gratinar: la combinació de colors enamora.

    Farcit

    Si teniu més temps, opteu per buidar-lo i farcir-lo de verdures, formatge -el rocafort hi lliga molt bé-, carn o peix. Podeu donar-li un toc cruixent amb algun fruit sec (nous o pinyons) o amb làmines d'ametlla al capdamunt, que a última hora es poden daurar amb el gratinador.

    I vosaltres, com el prepareu?

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les cookies necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les cookies de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les cookies de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades