PREPARAR EL COLRAVE
-
Fresc
-
El colrave admet moltes preparacions. El seu gust discret, suau i dolç, però molt característic ens permet deixar volar la imaginació davant dels fogons. Aquí us en proposem uns quants usos, però no us talleu!
Per començar, diferenciarem entre els preparats frescos i els cuits. En cru, el podem ratllar i afegir directament a l'amanida, com faríem amb una pastanaga. Una altra opció és menjar-lo a rodanxes amb una torrada, amanit amb una mica d'oli i sal d'herbes: resulta un esmorzar excel·lent. També se'n poden fer daus per picar, com el qui amaneix raves.
Fulles
Com que no som de llançar res, fins i tot n'aprofitem les fulles, ja siguin amanides -les més tendres-, senceres -per al brou- o picades per afegir a les cremes. -
Cuit
-
Sopes i cremes
Bullit, el podem afegir a qualsevol crema de verdures, ja sigui calenta (a l'hivern ve més de gust) o freda, en aquest cas combinat per exemple amb formatge i fruits secs. També fa un bon paper a qualsevol brou de verdures, juntament amb la carbassa, col, pastanaga, xirivia, ceba, patata i porro.
Pizzes i hamburgueses
A l'apartat 'receptes' us vam proposar preparar-lo com una hamburguesa, tallat fi i arrebossat entre dos trossos de pa per a aquest propòsit, acompanyat d'una maionesa de poma.
Si el tallem finet (i li fem un bull abans) també ens pot solucionar la pizza del cap de setmana: això sí, trobeu-li el contrapunt amb un complement més salat.
A la planxa i al forn
Una de les preparacions que més li escau és ben senzilla: a rodanxes i a la planxa, sense cap afegit. Però també es pot fer estofat o bé al forn. En aquest darrer cas, talleu-lo a rodanxes o bastonets juntament amb patata i moniato, afegiu-li oli i sal i espècies al gust i poseu al forn. A darrera hora, podeu recobrir amb formatge o làmines d'ametlla i gratinar: la combinació de colors enamora.
Farcit
Si teniu més temps, opteu per buidar-lo i farcir-lo de verdures, formatge -el rocafort hi lliga molt bé-, carn o peix. Podeu donar-li un toc cruixent amb algun fruit sec (nous o pinyons) o amb làmines d'ametlla al capdamunt, que a última hora es poden daurar amb el gratinador.
I vosaltres, com el prepareu?