Enciams d'hivern
-
Enciams d'hivern
-
-
Enciam carxofet
El carxofet és un enciam menut però boníssim. És molt fi i mantegós, suau. De color clar, se n'aprofita pràcticament tot. Sembla delicat, però resisteix: recentment en vam abandonar uns quants perquè el pugó atacava sense pietat i les marietes i els sírfids van atipar-se de valent. Al cap d'uns dies, sense intervenció nostra, el sistema es va equilibrar i no hi havia rastre de pugons. Els carxofets tornen a estar de vici. -
Enciam meravella
Un bon amic. El meravella és ben bé això que diu el seu nom: resistent, cruixent i bo. De fulla una mica gruixuda, és un dels preferits dels nostres clients. Resisteix bé el fred i és de conreu agraït. -
Fulla de roure
El tenim en les dues vessats: verd i vermell. L'arrissat de fulla tova per excel·lència. El seu consum ha augmentat molt els darrers anys. Té un gust molt fi. -
Enciam del sucre
Heus aquí l'estrella d'aquesta temporada. L'enciam del sucre és molt gustós. És una lletuga llarga, de forma i port semblant a la romana, però amb més planta i les fulles amb tonalitats violetes. Cruixent fins al punt just, és fi en boca sense renunciar al sabor. -
Llengua de bou
Si hi ha un enciam que destaqui per la seva forma és aquest: el llengua de bou, anomenat també cua d'oreneta o fulla d'espasa, té llargues fulles lanceolades. Pel que fa a textura recorda una mica el fulla de roure, però és certament menys mantegós, més fresc.