CANELONS DE PORRO
-
CANELONS DE PORRO
-
Ingredients (per a 4 persones)
. 8 porros fins
. 4 llenques de pernil dolç
. 4 llenques de formatge de cabra o ovella
. sal
Per a la beixamel
. mantega
. beguda d'arròs
. sal
. farina de cigró
. nou moscada
Procediment
Renteu i talleu els porros (que facin aproximadament un pam) i bulliu-los fins que siguin tendres. Tot seguit, emboliqueu-los amb la llenca de formatge i, després, amb mitja llenca de pernil dolç. Disposeu-los en una safata per al forn.
Prepareu la beixamel: poseu un tros de mantega en un pot i, quan sigui desfeta, afegiu-hi un parell de cullerades de farina de cigró sense deixar de remenar. Tot seguit, tireu-hi la beguda vegetal i afegiu-hi sal i un polsim de nou moscada. Seguiu remenant per evitar la formació de grumolls fins que arrenqui la bullida. Mireu que us quedi una beixamel lleugera.
Quan sigui feta, aboqueu-la damunt dels porros i poseu el conjunt al forn (dalt i baix, 175º) durant uns 15 minuts. Si ho voleu, podeu afegir per sobre una mica d'ametlla laminada: li donarà un toc cruixent. -
És important embolicar el porro primer amb el formatge i després amb el pernil. Si no mantenim aquest ordre, el formatge es desfarà i el caneló perdrà la gràcia.